Темата за даването на рушвети стана повод за дискусия в риалитито

...
Темата за даването на рушвети стана повод за дискусия в риалитито
Коментари Харесай

Сериозна дискусия във „Фермата“ – трябва ли да се дават рушвети?


Темата за даването на рушвети стана мотив за дискусия в риалитито „ Фермата “, най-много сред мъжете в шоуто. Ромът Цветан, който преди време разгласи, че е бил претендент за народен представител, призна пред Ивайло Караньотов, Александър и Георги, че е платил 200 лв. под масата, с цел да може детето му да влезе в детска градина.

„ Администрацията те принуждава да си бръкнеш в джоба и да дадеш. Аз дадох 200 лв., с цел да влезе детето ми в детска градина, тъй като другояче няма по какъв начин да се случи. На 94-то място беше, щеше да влезе, когато към този момент е на 7 години. Затова даваш парите “, съобщи Цецо.

Икономистът Георги обаче бързо възропта и разгласи, че промяната в системата идва от хората, не от държавата. Търговецът Александър пък допълни, че, в случай че всички спрат да плащат подкупи, корупцията няма по какъв начин да съществува. „ За мен е важно да дам този образец, нека в този момент и феновете ме послушат “, сподели още Сашо. Според него, в случай че човек се лиши от почивка, да вземем за пример, ще събере средствата, нужни за частна детска градина за детето си.

В полемиката се включи и Ивайло Караньотов, който изрази страдание, че множеството хора не мислят като Александър. Според него обаче рушветът постоянно оправя неуредици в страната. „ Така се подвига заплатата на директорката в детската градина, която е ниска. Ако тя имаше висока заплата, нямаше да иска подкуп. Всичко е обвързвано. Твоето е безсмислено донкихотство. Ще ти писне да си почтен “, заяви съпругът на Аня Пенчева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР